Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ου ΚΑΙ 8ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ



Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη τα παιδιά του 2ου και 8ου Νηπιαγωγείου Θήβας, συνοδευόμενα από τις Νηπιαγωγούς τους Δήμητρα Τσαρούχα, Χρυσούλα Γαλάνη και Φωτεινή Δρακωνάκη στο πλαίσιο προγράμματος για την προαγωγή και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Με χαρά υποδεχθήκαμε τα παιδιά στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου  ενημερώθηκαν για την λειτουργία της και τον δανεισμό βιβλίων από τη Βιβλιοθηκονόμο Μάγδα Παπαδοπούλου.
Η δράση φιλαναγνωσίας ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας (με την μπάλα και τον ιστό της αράχνης) για να γνωριστούνε, να γίνουνε φίλοι οι μαθητές των νηπιαγωγείων και έγινε  ανταλλαγή δώρων. Στη συνέχεια έγινε η αφήγηση και δραματοποίηση της ιστορίας «Το αρκουδάκι που ρωτούσε … και ρωτούσε …» για το νόημα της ζωής,  του Michael Ende
Μετά την αφήγηση ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τα παιδιά. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές επέλεξαν ένα παραμύθι της αρεσκείας τους για να το ξεφυλλίσουν στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε θερμά τις Νηπιαγωγούς για την πρωτοβουλία τους αυτή.  Η επίσκεψη έδωσε αισιόδοξα μηνύματα προαγωγής της συνεργασίας για το μέλλον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
 ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου