Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Παραμένει σε ισχύ η σύσταση Δήμου Θηβαίων και ΔΕΥΑΘ για την αποφυγή της χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή τροφής

Σήμερα, στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων, από την αυξημένη θολότητα στο νερό του καναλιού του Μόρνου και τη διαχείρισή του. Στο συμβούλιο συμμετείχαν μετά από σχετική πρόσκληση ο Δήμαρχος κ. Νικολάου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Χαλβατζής και Κόρδατζης.
Στη σύσκεψη, μετά από αναλυτική ενημέρωση, έγινε ομόφωνα αποδεκτό ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή του φράγματος του Μόρνου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο των υδροδοτούμενων από το κανάλι δήμων να αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Διαπιστώθηκε η βελτίωση της κατάστασης σύμφωνα με τις μετρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΘ τόσο ως προς την ποιότητα του νερού του καναλιού όσο και ως προς την ποιότητα και την ποσότητα του επεξεργασμένου νερού, που δίνεται προς χρήση. Το πρόβλημα της έλλειψης νερού σε περιοχές του Δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγόμενη ποσότητα ανέρχεται στο μισό της ποσότητας που απαιτείται.
Κρίθηκε επιβεβλημένη η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 3/2/2015 και συνιστά για προληπτικούς λόγους την αποφυγή της χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή τροφής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η οποία σύσταση παραμένει σε ισχύ μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και έκδοσης νεότερης ανακοίνωσης.
Όσον αφορά στο χρόνο επαναφοράς στην ομαλή υδροδότηση, αυτός δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, διότι από το διαχειριστή του καναλιού, που είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, δεν έχει δοθεί ο αναμενόμενος χρόνος πλήρους αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.
Το παρεχόμενο νερό προέρχεται αποκλειστικά από το κανάλι του Μόρνου και ο Δήμος Θηβαίων και η ΔΕΥΑΘ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της υδροδότησης και παρακαλούν τους καταναλωτές να συνδράμουν περιορίζοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση.


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Ο Δήμαρχος
ΔΕΥΑ Θήβας
Θηβαίων


Αλέκος Στάικος
Σπυρίδων Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου