Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Π.Η. ΘΗΒΑΣ


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την γιορτή της γυναίκας στο Κέντρο «ΤΖΑΚΙ»  από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ του Καλλικρατικού Δήμου Θηβών με χορό κέφι. Την ομιλία της εκδήλωσης ετοίμασαν και εκφώνησαν από κοινού η κ. Χριστοφόρου Λιάγκα Ελένη, μέλος της επιτροπής του ΚΑΠΗ και η κοινωνική λειτουργός κ. Όλγα Ιωάννου
     Ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία τους:
«Η γιορτή της γυναίκας είναι γιορτή μνήμης των αγώνων της γυναίκας για ισότητα αλλά και απολογισμός των αγώνων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας.
  Η γυναίκα αγωνίστηκε και αγωνίζεται γι αυτά που για τους άντρες ήταν δεδομένα.
   Τη ρίζα της ζωής, τη γυναίκα, γιορτάζουμε παγκόσμια κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Γιορτάζει και τιμάται η γυναίκα, ο φορέας της διαιώνισης του ανθρώπινου γένους μέσα στο πέρασμα των αιώνων.
      «Στύλο του σπιτιού» τη λέει ο λαός και «σπίτι χωρίς γυναίκα είναι ψυχρό και άνοστο» συμπληρώνει άλλη. Κι ακόμη μια παροιμία  «Τα αρσενικά παιδιά είναι οι κολόνες του σπιτιού μα τα θηλυκά είναι το στόλισμά του». Στόλισμα λοιπόν είναι η γυναίκα στο σπίτι. Μα και στην οικογένεια στην κοινωνία, στα επαγγέλματα στον Πνευματικό στίβο.
       Η γυναίκα, αποφασιστικά δραστήρια και αποτελεσματικά παίρνει στα χέρια της το τιμόνι σε πολλές ευθύνες της ζωής και πετυχαίνει.
        Με αγώνες, με προσπάθειες με μαχητικότητα και επιμονή και κουράγιο, πεποίθηση κι εμπιστοσύνη στις ικανότητές της έχει καταφέρει όσα σε άλλους καιρούς θεωρούνταν ουτοπία. Θεωρούνταν πράγματα αδιανόητα. Έτσι κατάφερε η γυναίκα η άξια να αλλάξει την εικόνα της και τη δράση της και από μια απλή «παιδοποιητική μηχανή» να γίνει προσωπικότητα υπεύθυνη και παραγωγική».
       Τίμησαν και απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση η βουλευτής Βοιωτίας κ. Τσόνογλου Β., ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ι. Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος  του ΔΟΘ κ. Δ. Κουντούπης.
Επίσης παρευρέθη και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Βενιζέλος.
     Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν  οι επιτροπές του ΚΑΠΗ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Στρατέλο Νικόλαο
 και τα μέλη Χριστοφόρου Λιάγκα Ελένη,  κ. Λιανό Γεώργιο, Σβίγγου Σοφία, Τουρίκη Βασίλη, Πανταζοπούλου Μάρθα, Παπαγεωργίου Αναστασία καθώς και η κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ .










       Να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες του ΚΑΠΗ  και όσους άλλους τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου