Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΝΗΠΙΩΝ...ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 : ΑΣΠΡΑ – ΚΟΚΚΙΝΑ – ΚΙΤΡΙΝΑ – ΜΠΛΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ, ΚΑΛΕ ………..

Καραβάκια μικρά ,καραβάκια μεγάλα, ροζ και γαλάζια, καραβάκια με κατάρτια και σημαίες και όλα γεμάτα με λιχουδιές και καραμέλες ,για ένα γλυκό και ξένοιαστο καλοκαίρι .

Οι προσωπικοί φάκελοι των νηπίων ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν γεμάτοι με όλες τις δημιουργίες της χρονιάς που πέρασε, όπως καθημερινές ασκήσεις, τεστ δεξιοτήτων, εργασίες,
κ.α. ζωγραφισμένοι εξωτερικά με ένα τεράστιο σοκολατένιο χωνάκι παγωτό και για σιρόπι όλες οι γεύσεις της χρονιάς που πέρασε, να το στολίζουν και να το αρωματίζουν για μια ζωή γεμάτη από γλυκές και δροσερές δημιουργίες και ΠΡΟΟΔΟΥΣ.

Τα Ενθύμια Λήξης του Σχ. Ετ. αφού συμπληρώθηκαν από τις δασκάλες του κάθε τμήματος όπως και το δίπτυχο Άλμπουμ «Τα καλύτερα μας χρόνια» με τις ατομικές και ομαδικές φωτογραφίες των νηπίων, δόθηκαν στα παιδιά μαζί με τα λευκά αναμνηστικά μπλουζάκια τους (λευκά σαν τα καραβάκια και τα όνειρά τους) με αναγραφόμενη την επωνυμία των Παιδικών Σταθμών (Δ.Ο.Θ.).



 
Κάποια παιδάκια τα ζωγράφισαν , βάζοντας την δική τους πινελιά πάνω, ενώ, κάποια άλλα τα φόρεσαν και φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένα για να θυμούνται πάντα το πρώτο τους σχολείο .


Η συγκίνηση μεγάλη και τα συναισθήματα πολλά….χαρά, υπερηφάνεια, ικανοποίηση, μελαγχολία, που δύσκολα περιγράφονται. Αναμνήσεις μιας δημιουργικής χρονιάς.


ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: 5 Ιουνίου. Φυτεύουμε σποράκια, λουλουδάκια, σκαλίζουμε, ποτίζουμε , παρακολουθούμε καθημερινά την ανάπτυξή τους και μαθαίνουμε να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον χώρο που μας περιβάλλει καθημερινά. Παρατηρούμε ζουζουνάκια ,σκουληκάκια, έντομα στο γκαζόν.



ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΕΡΑ (3η Κυριακή του Ιουνίου) : Χρόνια Πολλά ΜΠΑΜΠΑ γράψαμε στα παράθυρα του Παιδικού Σταθμού, πολλές ευχές αποτυπωμένες σε ωραίες εργασίες και ….«Following in my daddys footsteps»………
ήταν το μήνυμα της γιορτής σε Κάρτα -σαγιονάρα καλοκαιρινή από φελλό και κορδόνι- με στάμπα το πατουσάκι του κάθε παιδιού για τον μπαμπά του που πάντα θα ακολουθεί τα βήματά του και
κέρασμα το αγαπημένο του δροσερό ποτό σε συσκευασία πουκαμίσου με παπιών και φυσικά μία …Κορώνα στο καπάκι, για τον βασιλιά της ζωής του.




ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 : ΝΗΠΙΩΝ …..ΕΡΓΑ ….ΚΑΙ…ΗΜΕΡΕΣ


Ένα βήμα πριν την λήξη της Σχ. Χρονιάς και οι καθημερινές δραστηριότητες των νηπίων για τα αναμνηστικά , τα ενθύμια, τις καλοκαιρινές τους κάρτες, τα Ατομικά Βραβεία τους όπως χαρούμενης προσωπικότητας, ζωγραφικής, σούπερ ήρωα, καλύτερης συμπεριφοράς και φιλαναγνωσίας, τα δώρα τους τσουγκράνες και φτυαράκια κ.α. ,καλά κρατούν !!!!

Όσα θαυμαστά συμβαίνουν και μπορούν να αποτυπωθούν , γιατί υπάρχουν 

στιγμές μοναδικές…..ανεπανάληπτες….δημιουργικές…που κανένας φακός δεν μπορεί να τις αποθανατίσει!!!!


                                            01-07-2014 : Άσπρα, κόκκινα. κίτρινα, μπλε καραβάκια στο Αιγαίο….δημιουργούν τα νήπια από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως πιατάκια πλαστικά γενεθλίων, ξυλάκια από παγωτά, καπάκια, φελλούς και δακτυλομπογιές.





02-07-2014 : Μέδουσες πολύχρωμες από πλαστικά πιατάκια και από κομμένες σακούλες σε λωρίδες κολυμπάνε στο βυθό που δημιουργήσαμε.





03-07-2014:Ψαράκια γυαλιστερά με πούλιες και χρυσόσκονες, συνδετήρες ,κορδέλες και ξυλάκια από σουβλάκι, πιάνονται στο αγκίστρι και οι μικροί ψαράδες φεύγουν για το σπίτι όλο χαρά .



04-07-2014: Πετρούλες που μάζεψαν τα παιδιά από τις παραλίες , τις ζωγράφισαν με τέμπερες, κολλήσανε πέρλες, χρυσόσκονες και δημιούργησαν φατσούλες, χελωνονιτζάκια, ψαράκια, σπιτάκια.



07-07-2014: Καλοκαιρινά τοπία κολλάζ με όσπρια για βοτσαλάκια –φύκια με γκοφρέ χαρτί και γλάροι από άσπρη τέμπερα.
__________________________





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ :Γερά δοντάκια και Αστραφτερό Χαμόγελο. Πως ? Το μυστικό μας το μαρτύρησαν ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα Τρυποδόντη μέσα από τις εικόνες του βιβλίου τους. Ζωγραφίσαμε τους Φίλους των δοντιών (φρούτα-λαχανικά-οδοντόκρεμα-οδοντόβουρτσα-οδοντίατρος), τους Εχθρούς (σοκολάτες-καραμέλες-γλειφιτζούρια-
παγωτά-πιπίλες-ο κ. Τερηδόνας) και δημιουργήσαμε το δικό μας Μεγάλο Βιβλίο των Δοντιών σε σχήμα δοντιού που το κάθε παιδί το πήρε στο σπίτι του. Τα παιδιά έλαβαν στο τέλος του προγράμματος ,το Βραβείο του Αστραφτερού Χαμόγελου μαζί με μια οδοντόβουρτσα δώρο από την δασκάλα για να φροντίζουν πάντα τα δοντάκια τους και να μην βαριούνται ΠΟΤΕ.


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: Καλαθάκια Λαγουδάκια με τιράντες και παντελονάκια , πασχαλίτσες (πήλινα τσουκάλια από γιαούρτι) με ζωηρές κεραίες και βουλίτσες, γεμάτα όλα από σοκολατένια αυγουλάκια . Λαμπάδες(ντεκουπάζ από χαρτοπετσέτες) Πριγκίπισσες για τα κορίτσια μας και Σπάιντερ-μαν για τα αγόρια μας, στεφανάκια από γυρισμένα κλίματα με πούπουλα και κοκοράκια - κουνελάκια, και κάρτες ποτιστήρια με τον Λίνο λαγουδίνο και την Λίνα λαγουδίνα.




ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ (2η Κυριακή του Μαΐου): Χρόνια Πολλά ΜΑΜΑ σε Κάρτες φορεματάκια – ποδιές κουζίνας με κουτάλες - πιρούνες και δαντέλλες. Για κέρασμα χειροποίητη μαρμελάδα φράουλα σε βαζάκια με λινάτσα και καρό κορδέλες που την φτιάξαμε στην κουζίνα του σταθμού μας , για να γλυκάνουμε την μανούλα. «Μανουλίτσα – φραουλίτσα , μια γλυκιά μαρμελαδίτσα» γράψαμε απ΄έξω. Πολλές εργασίες(καρδιές αγκαλιές, λουλούδια στάμπα χεράκι, γράψαμε την λέξη μ-α-μ-ά ) κ.α.




ΣΤΙΓΜΕΣ …….από πάρτυ γενεθλίων…….








ΠΑΙΖΩ-ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΕΤΡΩ : Καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς μέσα από παιχνίδια και τραγούδια μάθαμε για τους αριθμούς από το 1 έως το 10, ζωγραφίσαμε από το 1 έως το 10,μετρήσαμε, κολλήσαμε, ζυμώσαμε, διαβάσαμε, παρατηρήσαμε και στο τέλος τα παιδιά πήραν από την δασκάλα τους μια χειροτεχνία ….τον αριθμό ( 10) με ζωάκια και ζωηρά βατραχάκια με καρό και πουά μαγιό που είναι έτοιμα για δροσερές βουτιές.


Πάει και αυτή η χρονιά……..

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ( Δ.Ο.Θ.)
ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ 
 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!


ΕΙΚΟΝΕΣ
Από σημαντικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.












































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου