Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ


                
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                      Θήβα 28 /6 / 2018
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ                                      
           Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                               
     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018
 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου ξεκίνησε με ενθουσιασμό για μια ακόμη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Το θέμα της νέας εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.
Στα εργαστήρια αυτά οι Βιβλιοθήκες θα μεταμορφωθούν σε εργοστάσια δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών.
Μέσα από την Εκστρατεία αυτή, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, θα ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.
Στην εκδήλωση της  γιορτής έναρξης της καλοκαιρινής εκστρατείας παραβρέθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του ΝΠ ΔΟΘ  κα Κων/να Ζαμπάκου, η οποία αφού ευχήθηκε καλή αρχή και επιτυχία, καλωσόρισε τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης στους νέους χώρους, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στις δράσεις και τους ευχήθηκε ένα χαρούμενο δημιουργικό καλοκαίρι με πολλά και καλά αναγνωστικά ταξίδια.
Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μπορείτε να  δείτε στο ιστολόγιο του ΔΟΘ, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://dothivas.blogspot.com/2018/06/2018.html#more
Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 12:00 στους χώρους της Βιβλιοθήκης και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου