Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επίσημη πρώτη για τα Πινδάρεια 2012.


Με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2012» του Δήμου Θηβαίων το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου. 

Ο Γ. Μαμής και η Ν. Βουρούρη στο πρώτο μέρος και η Α. Λαζάρου με την Δ. Κελεκίδου στο δεύτερο μέρος με το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής τους ταξίδεψαν το κοινό σε τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου που όλοι έχουμε αγαπήσει, με τη συνοδεία του ο Β. Παπάζογλου στο μπουζούκι, του Γ. Βενιζέλου στην κιθάρα, του Κ. Δέδε στα πλήκτρα και του Χ. Μελλιτζάνης στα ντραμς.  

Τη σκυτάλη τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, πήρε το Λαϊκό Συγκρότημα με τους Β.Τρόλα, Γ. Μόνου, Μ. Χαλβατζόγλου και Δ.Τσακλάνου που έπαιξαν και τραγούδησαν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, ενώ παράλληλα στον Κινηματογράφο «ΣΟΝΙΑ» διοργανώθηκε το Summer Wave Festival και φεστιβάλ νεολαίας & μουσικών συγκροτημάτων με επιτυχία.


Και τα δύο Λαϊκά συγκροτήματα απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού, που κατέκλεισε την Κεντρική Πλατεία Θήβας για να τους απολαύσει, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πόσο οι άνθρωποι αυτού του τόπου αγαπούν τις εκδηλώσεις των «Πινδαρείων» και τις στηρίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λαϊκά συγκροτήματα και τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στο φεστιβάλ νεολαίας συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό, όσο και για την καλλιτεχνική τους προσφορά.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, παραβρέθηκε στην  Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών για να σημάνει την έναρξη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  «Πινδάρεια 2012» λέγοντας χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του:

«Ο θεσμός των «ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ», που φέτος συμπληρώνει παρουσία 34 ετών στην πόλη μας, αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού για την πόλη της Θήβας.
Στις εκδηλώσεις των «ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ» κατά την υπερτριακονταετή παρουσία τους, το Θηβαϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά καλλιτέχνες, συγκροτήματα και θιάσους εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, καθώς επίσης και αντίστοιχες εκδηλώσεις από τοπικούς συλλόγους και καλλιτέχνες, οι οποίοι εξύψωσαν τις εκδηλώσεις αυτές σε θεσμό υψηλού επιπέδου.
Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, ίσως επιβάλλουν την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση μας να καταφύγουμε στον πολιτισμό, μέσα στα στενά οικονομικά όρια και ανάλογα με τις δυνατότητές μας, ώστε να αντλήσουμε θάρρος, δύναμη και κουράγιο έναντι στις δυσκολίες της εποχής.
Ο Δήμος Θηβαίων και Δημοτικός Οργανισμός Θήβας διοργανώνει και το φετεινό καλοκαίρι τα «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ», με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ποικιλία δρωμένων, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι δημότες μας ανεξαρτήτου ηλικίας.
Είναι βέβαιο πως για μία ακόμη φορά, και σε αντίθεση με τη δύσκολη εποχή, οι δημότες μας θα δώσουν το παρόν και θα αγκαλιάσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις των «ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ», τιμώντας τους καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν και αναδεικνύοντας το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής μας.
Με τις σκέψεις αυτές, κηρύσσω την έναρξη των «ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2012» και εύχομαι σε όλους σας να απολαύσετε τις εκδηλώσεις με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Οι εκδηλώσεις των Πινδαρείων, περιλαμβάνουν μουσικές βραδιές με ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, χορευτικά από πολιτιστικούς συλλόγους, εκθέσεις φωτογραφίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, θεατρικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες κ.α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ SUMMER WAVE FESTIVAL ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ VIOTIASHOP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου