Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Θήβα: Με μεγάλη επιτυχία η 2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας φιλοξένησε φέτος, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τη 2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων Δήμου Θηβαίων, την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα μαθητών από τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 8ο Δημ. Σχ. Θήβας, το Δημ. Σχ. Καπαρελλίου και το Δημ. Σχολείο Πύλης της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων Δήμου Τανάγρας, που κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις εξαιρετικές επιδώσεις τους στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τον Διευθυντή του 5ου Δημ. Σχ. κ. Ηλία Τραμπάκουλο για τη διοργάνωση και όλους τους εκπαιδευτικούς για το πολιτιστικό έργο που παράγουν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, και φυσικά τους πρωταγωνιστές -μαθητές.

Στόχος της συνάντησης αυτής, που θεωρείται πλέον θεσμός για τα σχολεία του Δήμου (πέρσι πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημ. Σχ. Θήβας με εξίσου μεγάλη επιτυχία) είναι η μύηση των μαθητών στην ελληνική χορευτική παράδοση, η επαφή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, η εξοικείωση με κινητικά εκφραστικά μέσα και η καλλιέργεια της δυναμικής της ομάδας και της επικοινωνίας.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας που παρείχε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. 


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου με τον Δ/ντη του 5ου Δημ. Σχ. κ. Τραμπάκουλο


2ο Δημοτικό Σχολείο Θηβας2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας


3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας


3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας
Δημοτικό Σχολείο ΠύληςΔημοτικό Σχολείο Πύλης


Δημοτικό Σχολείο Πύλης6ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας
6ο Δημοτικό Σχολείο ΘήβαςΔημοτικό Σχολείο Καπαρελλίου

Δημοτικό Σχολείο Καπαρελλίου


Δημοτικό Σχολείο Καπαρελλίου8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας


4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας


4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου