Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία η 19η Χορωδιακή Συνάντηση στη Θήβα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, η 19η Χορωδιακή Συνάντηση, μία ετήσια εκδήλωση της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δήμου Νεμέας, της Μικτής Χορωδίας Αταλάντης και της Χορωδίας Αλιβερίου “1995”.


Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τις φιλοξενούμενες χορωδίες, τονίζοντας παράλληλα την αξία του θεσμού της χορωδιακής συνάντησης, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνταξιδέψουν μαζί με τις χορωδίες και τους ήχους του πιάνου σε μελωδίες καταξιωμένων και αγαπημένων δημιουργών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Θ. Μικρούτσικου, του Γιάννη Σπανού, του Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μικτή Χορωδία του ΔΟΘ έκλεισε την εμφάνισή της με την “Κρυφή Ανθηδώνα” ένα τραγούδι των Θηβαίων Νικ. Μαργώνη και Β. Βασιλείου των Φίλων της Θηβαϊκής Μουσικής. Όλες οι χορωδίες απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου