Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Σχολικές επισκέψεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας



           




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                           Θήβα   16/12/2019
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
               Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Σχολικές Επισκέψεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας.

Τη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κατά το μήνα  Νοέμβριο του 2019 επισκέφθηκαν 239 μαθητές/-τριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, από δεκατέσσερα (14) τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων Θήβας καθώς και του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία της και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Πιο αναλυτικά: στις 4 - 5/11/2019 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης  4 τμήματα μαθητών από το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, στις 13 - 14/11/2019   3 τμήματα από το 4ο Νηπιαγωγείο Θήβας, στις 18/11/2019 το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας, στις 19/11/2019  με τους μαθητές του  9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας (Τσιγγανοπαίδων)  γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού , στις 20/11/2019 τα 2 τμήματα της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στις 21/11/2019 το 8ο Νηπιαγωγείο Θήβας και στις 29/11/2019 το Νηπιαγωγείο Πλαταιών και την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών.

Όλα τα τμήματα ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τη Βιβλιοθηκονόμο, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία   και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και στη συνέχεια ακολούθησαν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων με την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών, καθώς και δραστηριότητες εικαστικές, κατασκευές, βιβλιοπαιχνίδια, αποκομίζοντας ευχάριστες και δημιουργικές εμπειρίες.

Στην επίσκεψη του Νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος του ΝΠ «ΔΟΘ» κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για την επίσκεψη, παρότρυνε τα παιδιά να διαβάζουν παιδικά βιβλία αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά, τόνισε ότι το βιβλίο αποτελεί πάντα ένα πολύτιμο δώρο για τον καθένα (με αφορμή την πραγματοποίηση δραστηριότητας όπου οι μαθητές ζωγράφισαν  ένα δώρο για αγαπημένα τους πρόσωπα) και επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης από όλους, μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν ευχαριστημένοι που ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της Βιβλιοθήκης, με την υπόσχεση ότι θα επισκεφθούν σύντομα τη Βιβλιοθήκη με τους γονείς τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες που είναι αξιέπαινες και ελπίζουμε να συνεχισθούν, αφού οι επισκέψεις σχολείων είναι αρκετές μέχρι σήμερα.



                                                                                           





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου