Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτή παράδοσης και πολιτισμού από τον Δ.Ο.Θ. και το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παιδική Χορευτική Συνάντηση που συνδιοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας “Τα Κονάκια” την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Στη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού συμμετείχαν επίσης τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, του Συλλόγου “Τερψυχόρειον” Θήβας, της Μ.Κ.Ο. Γαργαφίας Καπαρελλίου, του Συλλόγου Γυναικών Δομβραίνας, του Λαογραφικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας, του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ” και οι Χορευτικοί Σύλλογοι Ερυθρών και Αγ. Δημητρίου Λιβαδειάς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το Κοινό.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων, ως οικοδεσπότη, για την μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος “ η ανάδειξη και η στήριξη του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Οι πολιτιστικές αξίες του παρελθόντος αποτελούν την ελληνική μας παράδοση, την οποία και οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, γιατί είναι εκείνη η αλυσίδα που γεφυρώνει το χάσμα και διατηρεί την ιστορική μας ταυτότητα “. 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου