Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η δράσης της πεζοπορίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Θηβών, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Θ.), με την υποστήριξη των Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη .

Στη δράση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι όλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ και του ΔΟΘ, μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής και δημότες. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Καμούτσης Αν., που μίλησε και για το εν λόγω πρόγραμμα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δ.

Η πεζοπορία ήταν η πρώτη δράση της συμμετοχής στην εκστρατεία πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου με τη βοήθεια των νοσηλευτριών των δομών του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποίων θα γνωστοποιούνται σταδιακά. Έχουν, επίσης, εκδοθεί ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.
Σκοπός του προγράμματος και των δράσεων αυτού είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων, η ενίσχυση του πολυδύναμου ρόλου τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας και η ενίσχυση του σχεδιασμού και της ενδυνάμωσης του ρόλου του φιλικού περιβάλλοντος για τα ηλικιωμένα άτομα στην κατοικία, στην πόλη και στις υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους ακόλουθους χορηγούς της εκδήλωσης:

Φωτογραφείο Χρ. Μακρυπούλια
Prisma Art- Π. Δέδες
Θ. Καλαφάτης – Χρώματά-Υδραυλικά
Σ.Χ. Σταμάτης & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πέντε Α.Ε.- Γαλαξίας
Κάβα Ανδριανού Κ.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για τη σημαντική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της πεζοπορίας την ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΗΒΩΝ και το ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου