Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΗ : «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ –ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Ν.Π. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ»
ΤΜΗΜΑ : ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΗΒΑ :15-04-2016
ΔΡΑΣΗ : «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ –ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της διήμερης δράσης, 14 & 15 Απριλίου, των Παιδικών Σταθμών του ΔΟΘ, παρουσία του Προέδρου Δ.Σ κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη, του πατέρα Νικόδημου, της Δ/ντριας του ΔΟΘ, του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και των υπευθύνων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. 
Οι δράσεις αφορούσαν  την ενημέρωση, τη λειτουργία, το ρόλο και το σκοπό του Κοινωνικού Εθελοντισμού στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του ΠΑΣΧΑ και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων, όπου τα φιλοξενούμενα νήπια με τις οικογένειες τους έγιναν «γέφυρα ζωής» και μαζί με το παιδαγωγικό προσωπικό συνδύασαν την προσφορά τροφίμων και
παιχνιδιών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με την απολαυστική
παρουσίαση και δραματοποίηση των παιδικών βιβλίων «Η ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ» και «ΟΙ
ΝΕΡΑΪΔΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» τόσο στο χώρο των Παιδικών Σταθμών ΘΗΒΑΣ όσο και στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας από τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού ΒΑΓΙΩΝ.

Τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών όχι μόνο ζύμωσαν και έφτιαξαν με τα χεράκια τους πασχαλινά κουλουράκια – μπισκοτένιες πεταλούδες- τσουρεκάκια – λαμπάδες για να τα προσφέρουν στα παιδάκια των οικογενειών του Κοιν. Παντοπωλείου αλλά δέχτηκαν και πολλά δωράκια από την ομάδα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου ΘΗΒΑΙΩΝ.
Σε μια εποχή που η κοινωνική ευαισθησία είναι απαραίτητη λόγω των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, η προσπάθεια και η συμβολή των μικρών παιδιών των Παιδικών Σταθμών του ΔΟΘ δίνει μαθήματα ζωής και ελπίδας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ακόμη περισσότερο όταν αυτή η λειτουργία εκ μέρους των παιδαγωγών συμβαίνει να εξελίσσεται στο πρώτο σχολείο τους, στο χώρο όπου το παιδί κάνει τα πρώτα βήματα της κοινωνικοποίησής του και αποκτά τα πρώτα γνωστικά στοιχεία, η αξία της συνεισφοράς τους στην διαμόρφωση της προσωπικότητας τους είναι πολύ σημαντική.

Ευχαριστούμε όλες τις οικογένειες των φιλοξενούμενων νηπίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βοήθησαν με την συμμετοχή τους στην υλοποίηση της παραπάνω Δράσης των Παιδικών Σταθμών Δ.Ο.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου