Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Κερνάμε Ελλάδα» με μεγάλη επιτυχία στο Μοσχοπόδι στη Θήβα!



Στο Μοσχοπόδι στη Θήβα, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2013, διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Στρατηγικού  Σχεδιασμού με τη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων, του Επιμελητήριου Βοιωτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

Στο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, επιχειρηματίες και παραγωγοί από όλες τις περιφέρειες της χώρας, πρόβαλλαν τα ποιοτικά τους προϊόντα, συναντήθηκαν  με τους πελάτες τους και καταναλωτές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν,  ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε  ένα πεδίο συνεργασίας και  αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.


Στα εκθέματα των περιπτέρων περιλαμβάνονταν ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά και χειροποίητες δημιουργίες.

Παράλληλα διατέθηκαν περίπτερα σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και φορείς, προκειμένου να προβάλλουν το έργο και τις δράσεις τους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών π. Γεώργιο Παπαγεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Ε.Ο.Σ.Σ. κκ. Γεώργιου Κολιόπουλου και Κάκου Ιωάννη,  του σκηνοθέτη και εκπροσώπου του Ε.Ο.Σ.Σ. κ. Μανούσου Μανουσάκη, των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Γιάννη Σταθά, των Αντιπεριφερειαρχών  Βοιωτίας κκ. Γιώργου Μουλκιώτη και Φανής Παπαθωμά, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα - Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη  Βουρδάνου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Χρήστου Ξενάκη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας κ. Χρήστου Χαρατσή, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Την έναρξη του φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα της έκθεσης για να συγχαρεί και να δώσει τις ευχές του στους συμμετέχοντες.

Παράλληλα στο Θέατρο του Μοσχοποδίου ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών της Ελλάδος, στους οποίους και απονεμήθηκε μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμητικός έπαινος για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα».  

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν η Θεατρική Παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το παιδικό θεατρικό τμήμα της ΧΕΝ Θήβας και Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από:  το  Χορευτικό Τμήμα ΕΛΑΙΩΝΑ, τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΙΛΕΣΙΟΝΑσωπίας, τον Σύλλογο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ, το παιδικό τμήμα της Μ.Κ.Ο.  “ΓΑΡΓΑΦΙΑ”, το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΪΟΣ”, τον Γυναικείο Σύλλογο Βαγίων “Η ΣΦΙΓΓΑ”, το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών “ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ”,  την Ένωση Μικρασιατών Θήβας,  το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας,  τη Χορωδία Γυναικών Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και  τον Χορευτικό-Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας “ΘΥΑΜΙΣ”, όπου παρουσιάστηκε το  λαϊκό δρώμενο “ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ”


Περίπτερο στην έκθεση είχε και ο Δήμος Θηβαίων, το οποίο διακόσμησε με λαογραφικά αντικείμενα από το λαογραφικό μουσείου του Θηβαίου κ. Περικλή Λαλιώτη και παραδοσιακές στολές από το εργαστήρι του κ. Νίκου Σπανού στη Δομβραίνα, με στόχο την προβολή της παράδοσης του τόπου. Παράλληλα στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρονταν κρασί από το οινοποιείο «ΙΝΟ» και εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά. 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου  στον χαιρετισμό που απηύθυνε την ημέρα των εγκαινίων είπε μεταξύ άλλων:
 
«Έχει ξεχωριστή σημασία και αξία, στη σημερινή δύσκολη εποχή να αναδεικνύονται μηνύματα όπως αυτό του «Κερνάμε Ελλάδα», από τα οποία θα κατανοήσουμε ότι η πατρίδα μας, που έχει περάσει πολλά, θα βγει κερδισμένη και από την σημερινή κρίση διότι οι πολίτες της έχουν το προνόμιο να ζουν σε μια αγιασμένη γη με αφθονία αγαθών και πλούσιο πολιτισμό, μέσα σε ένα πλέγμα ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως η φιλοξενία και η απλοχεριά σε αγαθά και συναισθήματα.  
Στην προσπάθεια αυτή θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την εθελοντική συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με θεατρικά και χορευτικά καθώς συλλόγων με γαστρονομικές γεύσεις, οι οποίοι αγκάλιασαν τη σημερινή εκδήλωση.
Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ αλλά και όλους τους Θηβαίους δημότες, οι οποίοι έχουν δείξει ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού και της διάδοσης της τοπικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης και όλους τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που έχουν έλθει ως εκθέτες».

Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook στα ακόλουθα  viotiashop.gr, permissos press και  lampros rodis 


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου